Tabouleh (či taboulé) je recept inspirovaný Orientem. Směs zeleniny a bulguru může být lehkou večeří nebo zajímavou přílohou. A je vhodná i pro vegetariány.
Ingredience na 4 porce:
- 3 zralá, nadrobno nakrájená rajčata
- 250 g bulguru
- ½ okurky
- paprika (žlutá či červená)
- svazek jemně nakrájené jarní cibulky
- 40 g nasekané čerstvé petržele
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- pepř
- 1 kostička zeleninového bujónu
- 50 g balkánského sýru
- 4 vejce
Příprava jídla:
Dejte si vařit vejce. Bulgur zalijte vařící vodou (1:1,5), přidejte bujón a nechejte pod pokličkou 10 minut odstát. Mezitím nakrájejte všechnu zeleninu a petrželku (nemusí být) a po 10 minutách přimíchejte bulgur, nastrouhaný balkánský sýr, olej a pepř. Vše dobře promíchejte a podávejte s vařeným vajíčkem či jako přílohu k masu.
Dobrou chuť.