fbpx
Tabouleh s vejcem

Tabouleh s vejcem

Tabouleh (či taboulé) je recept inspirovaný Orientem. Směs zeleniny a bulguru může být lehkou večeří nebo zajímavou přílohou. A je vhodná i pro vegetariány.

Ingredience na 4 porce:

  • 3 zralá, nadrobno nakrájená rajčata
  • 250 g bulguru
  • ½ okurky
  • paprika (žlutá či červená)
  • svazek jemně nakrájené jarní cibulky
  • 40 g nasekané čerstvé petržele
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • pepř
  • 1 kostička zeleninového bujónu
  • 50 g balkánského sýru
  • 4 vejce

Příprava jídla:

Dejte si vařit vejce. Bulgur zalijte vařící vodou (1:1,5), přidejte bujón a nechejte pod pokličkou 10 minut odstát. Mezitím nakrájejte všechnu zeleninu a petrželku (nemusí být) a po 10 minutách přimíchejte bulgur, nastrouhaný balkánský sýr, olej a pepř. Vše dobře promíchejte a podávejte s vařeným vajíčkem či jako přílohu k masu.

Dobrou chuť.

Zanechat odpověď