Grilované kuře
- 1 pomeranč
- 1 sušená čili paprička/čili koření
- 1 ½ lžičky červené papriky
- 1 ½ lžičky dijonské hořčice
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce kvalitního kečupu
- 1 lžička olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 malá kuřecí prsa bez kůže (cca 120 g), pokud možno silnější plátky
Smíchejte šťávu z 1 pomeranče s čili kořením, přidejte sušenou papriku, hořčici, med, kečup, olivový olej, špetku soli a pepře, dobře promíchejte a několik lžic marinády odeberte stranou. Zbytek marinády dejte odležet.
Kuřecí prsa vložte do misky s marinádou. Dobře je v ní obalte, přikryjte je fólií a nechte uležet alespoň 10 minut, nebo dokud není připraven gril.
Máte-li kuřecí prsa přibližně 2 cm silná, grilujte je asi 5 minut z každé strany, otáčejte je každou minutu. Jakmile jsou prsa hotová, servírujte každý kousek masa se lžící marinády. Podávejte s chlebem, nebo vyzkoušejte náš recept na brambory.
Nejlepší brambory
- 800 g nových brambor
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 15 g čerstvého másla
- 4 až 5 snítek čerstvé máty
- 1 citron
Uvařte brambory, nejlépe ve slupce, poté je dejte do velké mísy (celé nebo nakrájené na menší kousky), přidejte rozpuštěné máslo a dochuťte solí a pepřem. Mátu jemně nasekejte, přidejte šťávu z citronu a před podáváním dobře promíchejte s brambory.