Ingredience:
- 100 g slunečnicového oleje
- 375 g špaldové mouky
- 250 g nastrouhané červené řepy
- půl šálku medu
- 3 vejce
- 50 g tmavé čokolády (se 70 % kakaa), na kousky
- 5 lžiček kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Postup:
Předehřejte troubu na 175° C. Zahřejte olej ve středně velkém rendlíku na slabém ohni. Přilijte med a přisypte čokoládu a poté promíchávejte, dokud čokoláda nezměkne. Stáhněte z plotny. Přidejte nastrouhanou řepu, ve vedlejší misce rozšlehejte vejce a také je přidejte. Prosejte společně mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli a poté vmíchejte do základu s řepou. Promažte formu a vysypte ji moukou, aby se dort nepřipekl. Pečte 25 minut, nebo dokud dort neztmavne, ale zároveň bude uvnitř dostatečně vláčný.
Dort můžete doplnit jogurtem nebo ovocem.